Sunday, June 12, 2011

Nate Beghuk!! Nurul Izzah mahu Raja Nong Chik ikut Nik Aziz !!!

Maka bermula minggu ini, orang-orang yang selalu menggunakan Jalan Bukit Angkasa akan menarik nafas lega kerana perlahan-lahan penjaja di gerai-gerai tepi jalan di kiri kanan Jalan Bukit Angkasa akan berpindah ke Pusat Penjaja serba baru yang dibina atas usaha Raja Nong Chik dan UMNO Lembah Pantai.

Pembinaan Pusat Penjaja ini, yang dikenali sebagai Bazaria Pantai, memang berkonsep menang-menang kepada semua orang yang terlibat.

Untuk Penjaja, mereka untung kerana
1. akhirnya mereka dapat lesen, sebelum ini tidak boleh diberi lesen sebab gerai tak sah.
2. dapat tempat baru yang bersih dan teratur.

Untuk penduduk sekitar, mereka untung kerana
1. jalan tak jam lagi. Lagipun mesti jalan akan dibesarkan, maka lagi kurang traffic jam.
2. siarkaki yang mana sekarang ini terletak gerai haram, akan dibina cantik-cantik. Luas pemandangan, tenang sikit kepala dan harga hartanah mereka akan naik.
3. Ada tempat makan yang baru dan bersih untuk turun makan dengan keluarga.

Habis kalau dah semua untung, "win-win" kata orang putih, kenapa masih ada lagi yang bercakap sok-sek sok-sek, keluar kata-kata negatif.

Ada ke?

Adaaaa. Tak lain tak bukan Ahli Parlimen Lembah Pantai yang sekarang ni tak ada kat Lembah Pantai tapi menyibuk di Turki, pantau Pilihanraya Turki.

Nurul komplen kata gerai ni sempit. Tak ada sempit pun. Saiz dia ialah untuk gerai makan 10 x 15 kaki, gerai kering 9 x 10 kaki.

Memang boleh saja buat lebih luas, tetapi perancangan nya ialah membina sebanyak mungkin gerai supaya ramai yang boleh berniaga, jadi tak boleh besar-besar. Hasil pembinaan gerai ini terdiri daripada 157 gerai iaitu 85 gerai kering dan 72 gerai basah, bayangkan berapa banyak orang Melayu Islam dapat berniaga dan dapat kerja? Ini lah pandangan jauh UMNO Lembah Pantai yang usahakan Pusat Penjaja ni.

 
Saiz normal je.Raja Nong Chik semasa Majlis Pecah Tanah pada 4 November tahun lalu
Kehadiran yang ramai masa Majlis Pecah Tanah 4 November 2010 tanda masyarakat sokong Pembangunan Bazaria!
Raja Nong Chik lawat perkembangan pembangunan, 4 Mac 2011


Mungkin Nurul Izzah nak suruh Raja Nong Chik ikut cara Tok Guru Nik Azis pujaan hati Pakatan membangunkan bazar di Bazar Tok Guru di Kota Bharu kot?

Di Bazar Tok Guru di Negeri Kelantan al-Kebajikan peniaga diberi gerai bersaiz 6 x 8 kaki!

Ulang suara?

6 x 8 kaki!

Sebab itulah Bazar Tok Guru ini dikenali sebagai Lubang Kubur Tok Guru!

Jadi Nurul dan kuncu-kuncunya tak payah sembang kuatlah, projek yang menangkan rakyat, yang diusahakan bertahun-tahun oleh UMNO, bila siap dan menggembirakan rakyat, diherdik Nurul Izzah wakil rakyat yang sedang duduk-duduk di negara Turkey sibuk dengan politik negeri orang.

Bandingkan Bazar yang dibina Negeri Pakatan Rakyat ini dengan yang dibina di Lembah Pantai!

p/s: apa Nurul Izzah buat di Turkey sampai berhari-hari. Lembah Pantai ni dah tak ada rakyat yang boleh dibantu dah ke?2 comments:

  1. Kalau Nik Aziz pandai dan dapat majukan Kelantan sama seperti majunya Melaka, takpe jugak.

    Ni bodoh. Tak payah ikut orang bodoh.

    ReplyDelete
  2. Nurul Izzah biar cakap masuk akal sikit, buat apa nak ikut pemimpin negeri yang tak maju!!! Bagilah contoh yang lebih baik sikit...

    ReplyDelete