Sunday, February 24, 2013

Debat Palsu Lembah Pantai: Kenyataan Media dari BN Lembah Pantai

Tak habis-habis isu debat ni lah. Haissh, apa kecoh sangat debat ni. Orang nak YB yang buat kerja lah, bukan yang pandai cakap banyak sana-sini!!

Berikut adalah apa yang kami di Berita Lembah Pantai terima melalui emel, disiarkan untuk tatapan pembaca. (yang poster kat hujung tu bukan dapat sekali ye. Itu dari blog apakecoh2, kami pinjam. hehe.)

 KENYATAAN AKHBAR

OLEH DATO’ MOHAMAD SAZALI KAMILAN
SETIAUSAHA PENYELARAS BARISAN NASIONAL LEMBAH PANTAI
(BAGI PIHAK YB SENATOR DATO’ RAJA NONG CHIK DATO’ RAJA ZAINAL ABIDIN, PENGERUSI PENYELARAS BARISAN NASIONAL LEMBAH PANTAI)
22 FEBRUARI 2013

KUALA LUMPUR – YB Nurul Izzah Anwar, Ahli Parlimen Lembah Pantai, nampaknya semakin terdesak dalam meraih sokongan rakyat kepadanya.

Terbaru, di Lembah Pantai, sepanduk-sepanduk telah dipasang dan juga risalah-risalah telah diedar dengan mengatakan bahawa pada 24 Februari ini akan diadakan debat di antara dirinya dengan YB Senator Dato’ Raja Nong Chik Dato’ Raja Zainal Abidin, Pengerusi Penyelaras BN Lembah Pantai. Dengan menamakannya sebagai “Debat Perdana Lembah Pantai”, jemputan kepada umum dibuat untuk hadir pada jam 9.00 malam yang bertempat di Apartmen Pantai Permai.

Sememangnya, sama ada YB Dato’ Raja Nong Chik sendiri ataupun BN Lembah Pantai, langsung tidak tahu menahu akan perkara ini. Bukan sahaja sepanduk dan risalah tetapi media-media baru kendalian pihak Pakatan tersebut telahpun menyebar luaskan fitnah zaman moden ini.

Tindak tanduk terbaru YB Nurul Izzah ini tidak lain dan tidak bukan adalah semata-mata untuk mengaburi mata rakyat serta memesongkan fikiran rakyat dari membincangkan statusnya sebagai wakil rakyat yang sememangnya tidak bertanggungjawab dan tidak berminat pun untuk menyelesaikan permasalahan rakyat.

Berkaitan itu, satu laporan polis telah dibuat pada 22 Februari 2013 (Jumaat) jam 5.53 petang di Balai Polis Pantai, Kuala Lumpur, oleh Datuk Ibrahim Tamby Chik, Ketua Penerangan BN Lembah Pantai. Dilampirkan adalah salinan laporan polis tersebut yang jelas menerangkan maksudnya.

BN Lembah Pantai di bawah kepimpinan YB Senator Dato’ Raja Nong Chik, komited dengan kehendak rakyat melalui organisasi Parti yang sememangnya kuat dan kukuh. Ini adalah berbeza dengan Pakatan yang ditadbir oleh YB Nurul Izzah, Ketua Cabang PKR Lembah Pantai yang terpilih melalui pergaduhan dan pertempuran sesama mereka sewaktu pemilihan parti mereka sebelum ini.

Maka, perumpamaan “paku dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih” adalah bertepatan sekali dengan YB Nurul Izzah. Menjaja di sana sini bahawa Pemuda UMNO Lembah Pantai samseng dan berkokok di sana sini bahawa ada ramai pengundi hantu di Lembah Pantai, sebenarnya adalah mainan sandiwara sebab malu untuk mengakui bahawa punca pergaduhan dalam PKR sewaktu pemilihan dahulu, adalah akibat dari kegiatan samseng sesama mereka, fitnah memfitnah dan juga penuhnya pengundi hantu dalam senarai ahli mereka.

Sekian, terima kasih.

DATO’ MOHAMAD SAZALI BIN KAMILAN
019-217 5409No comments:

Post a Comment