Friday, March 29, 2013

Kronologi Nurul Izzah BALUN POLIS SELEPAS PENGGANAS MENDARAT DI LAHAD DATU

FEB 12, 2013 : Pasukan keselamatan Malaysia membuat kepungan di Lahad Datu menggunakan gabungan PDRM Cawangan Khas, Pasukan Operasi Khas & Pasukan Gerakan Am.

FEB 16, 2013 : Nurul Izzah dalam ceramah di Taman Lucky, Bangsar, iaitu kawasan orang kaya dan kebanyakannya bukan Melayu, menyeru PDRM Cawangan Khas dan Pasukan Gerakan Am DIMANSUHKAN.

MAC 9, 2013 : Video ucapan Nurul Izzah dimasukkan dalam Youtube oleh pengguna "Khai Ramli". Nurul Izzah dikecam oleh ratusan ribu pengguna-pengguna Internet.MAC 12, 2013 : Setiausaha Politik Nurul Izzah yang mewakili beliau, Fahmi Fadzil dalam twitter tersasul menulis bahawa kenyataan "mansuh PGA dan SB" itu adalah khusus untuk pengunjung ceramah di Lucky Garden, Bangsar. Jelas Nurul Izzah bercakap begitu semata-mata untuk dapatkan undi orang Bangsar. (beranikah beliau kata begini di depan warga Polis?)

[rujuk http://apakecoh2.blogspot.com/2013/03/nurul-izzah-mahu-mansuh-pasukan-gerakan.html]

MAC 13, 2013 : Tan Sri Zaman Khan Rahim Khan berkata dalam wawancara dengan portal isu semasa mole.my bahawa Pasukan Gerakan Awam adalah barisan pertama pertahanan negara dan fungsinya bukan setakat "polis hutan" seperti kata Nurul Izzah.

[rujuk http://www.mole.my/content/nurul-izzah-told-understand-roles-policemen]

"Sesiapa yang tak tahu sejarah, tak payah lah nak perkecilkan peranan Pasukan Gerakan Awam", kata Tan Sri. Jelas kemarahan Tan Sri Zaman Khan merujuk pada kebebalan Nurul Izzah.

Mengenai cadangan Nurul mahu mansuhkan Polis unit Special Branch (Cawangan Khas), Zaman Khan kata ini cakap-cakap orang akal pendek.

"Ini jelas cadangan oleh seorang yang tak tahu tugas setiap bahagian dalam pasukan Polis", selar Tan Sri Zaman Khan.

"Pegawai Cawangan Khas atau SB ialah unit inteligen yang mengumpul maklumat. Amerika Syarikat ada FBI dan CIA, dan hampir semua negara di dunia ada unit ini." kata Beliau.

"Saya tak tahu macam mana ada manusia boleh buat cadangan begini", kata Tan Sri Zaman Khan lagi.

MAC 19, 2013 : DI KAMPUNG JEMAPOH, KUALA PILAH, Nurul Izzah tuduh polis kerjanya jadi spy ke atas rakyat dan sebab itu lah pengganas boleh masuk Lahad Datu.

MAC 21, 2013 : Mantan Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Shamsuri Arshad membidas Nurul Izzah. Kata Tan Sri Shamsuri "Risikan kami dilakukan selaras dengan undang-undang ... Maklumat yang dikumpulkan digunakan dalam tindakan terhadap penjenayah dan pengganas."

Shamsuri memetik bekas Presiden Amerika, Abraham Lincoln apabila beliau mengulas tuduhan Nurul Izzah.

"Anda boleh menipu sesetengah orang pada setiap masa  tetapi anda tidak boleh menipu semua orang pada setiap masa."

(senang kata Tan Sri Shamsuri panggil Nurul Izzah penipu!)

MAC 21, 2013 : Penganalisis politik, Profesor Datin Paduka Ramlah Adam berkata "Pihak pembangkang menyedari bahawa suara mereka tidak didengar oleh orang ramai berhubung dengan pencerobohan Lahad Datu. Jadi, mereka terpaksa membuat tuduhan liar dengan harapan bahawa rakyat akan mempercayai mereka."


2 comments:

 1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete
 2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111
  (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))  Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

  ReplyDelete